Cappuccino en Espresso

In 1956, tijdens een vakantie in Italië, maakte Van den Broek kennis met de Italiaanse koffiespecialiteiten, Cappuccino en Espresso.
Het viel hem op hoeveel cappuccino in Italië gedronken werd en datzelfde gold ook voor espresso.

1960-Dirk-Kinkerstraat-lunchroom.jpg

Als je een kopje koffie bestelde, kreeg je automatisch espresso, een zeer sterke variant van de koffie die wij in Nederland kenden. Van den Broek dacht bij zichzelf:

“Dat zou in Nederland ook een succes kunnen worden”


Bijna niemand in Nederland kende deze beide koffievarianten. Dat was natuurlijk geen schande in de eerste jaren na de oorlog. Er werd in Nederland heel hard gewerkt aan de wederopbouw van ons land. Mensen hadden geen tijd en ook geen geld om helemaal naar Italië op vakantie te gaan.


1956-Het-Parool-espresso.jpg Dirk haalt de beide koffiesoorten naar Nederland en gaat ze uitserveren in zijn eigen lunchroom.
“Als Italianen er gek op zijn, lusten Nederlanders het vast ook wel” is zijn redenering.
En hij krijgt gelijk. De nieuwerwetse koffie’s vindt men in Nederland zo bijzonder, dat zelfs de kranten er hele kolommen over volschrijven. Inclusief een nauwkeurige uitleg: “Wat is precies Espresso en wat is cappuccino?
Wij mogen dus met recht zeggen:
“Dankzij Dirk kunnen wij tegenwoordig genieten van een uitgebreide selectie van koffiesoorten”.

Vorige | Volgende